شهر رشت را حرفه‌ای بگردید

ساخت وبلاگ

وب‌سایت سالم نو در مقاله‌ای جدید به سراغ دیدنی‌های شهر رشت رفته است. این نوشته را از آن‌جا بازنشر کرده‌ایم.

خوش بَمُویی

شهری که آمد و رفتن باران‌هایش دست خودش نیست. اصلا همین که پای‌تان را به شهر رشت گذاشتید و آن تابلوی «به شهر باران‌ها خوش آمدید» را بخوانید، می‌بینید که همینطورهم است.

البته پاییز و زمستان که سرمایش خنکای هوای رشت را نشان می‌دهد، از طرفی در تابستان با آن هوای گرم و شرجی جبران می‌کند.

می‌دانیم که چندروز مرخصی  برای خوشگذرانی از گوشه به گوشه رشت زیاد که نه، حتی کم است. اما مقاله امروز را طوری نوشتیم تا از این سفر لذتی ببرید که آن‌سرش ناپیداست. اصلا اگر مقاله امروز را بخوانید، همین چند روز را برای‌تان خاطره‌ساز می‌کنیم.

معماری طبیعت و جاهای دیدنی

اولین چیزی که بعد از آن هوای بارانی شهر رشت می‌بینیم، معماری‌اش است. معماری ساختمان شهرداری را با آن دیوارهای سفید و سقف قرمز و سنگ‌فرش‌های اطرافش ببینید که انگار یک تاریخ را پشت سرش نگه داشته است. گفتن تاریخش که یک دل سیر می‌خواهد و گوش شنوا، اما همین را بدانید که بین سال‌های ۱۲۸۶ تا ۱۳۰۵ شمسی یعنی در همان زمان قاجار به دست یک روس ساخته شده بود. از خود ساختمان شهرداری که بگذریم، می‌بینیم که بیشتر خانه‌های شهر رشت مانند خیلی از شهرهای ایران دیگر آن معماری اصل و نسب ایرانی‌اش را ندارد.

اصلا قدیم یک خانه حیاط‌دار بزرگ آجری بود و با حوض پر آب با ماهی‌های قرمز و گلدان‌های گلش. البته یک چند ساختمان قدیمی هم در رشت پیدا می‌شود که آن روزهای تاریخی را زنده نگه دارند؛ آن از موزه و خانه میرزا کوچک خان، آن از موزه میراث روستایی، باغ محتشم و عمارت کلاه فرهنگی، خانه ابریشمی و آن هم از کاروانسرای عباسی، موزه‌ی پست و هتل ایران هم جای خودش را دارد. زیاتگاه‌ها و آرامگاه‌هایش هم همینطور حال و هوای آن روزهای قدیمی رشت را نشان می‌دهد که یکیش می‌شود امامزاده هاشم، کلیسای مسروپ مقدس رشت، یا بقعه دانای علی، یا آرامگاه میرزا کوچک خان،

اصلا بروید به یکی از روستاهایش تا چشم‌تان بخورد به یک خانه روستایی رشت. بحث درباره خانه‌های روستایی شد، بد نیست که حتی برای چند ساعت هم که شده در آن‌جا استراحتی کنید. حتی می‌توانید به خانه خود میرزا کوچک خان که یک خانه روستایی رشت بوده هم سر بزنید. شهر رشت جدا از معماری، جاذبه طبیعی هم کم ندارد؛ از آن دریاچه سقالکسار، پارک جنگی، پارک ملت، پارک جنگلی سراوان، سبز میدان گرفته تا خود تالاب عینک، بازار بزرگ رشت، بازار ماهی و خیلی جاهای دیگر که یک مقاله دیگر می‌طلبد.

راستی حالا که صحبت از معماری شهر رشت است بیایید سراغ ویلاهای لوکس رشت هم برویم. شما در این ویلاها می‌توانید اقامت داشته باشید و آن‌ها را از سایت پینورست پیدا کنید.

 پینورست بهترین ویلاهای رشت را گلچین کرده تا انتخاب بااطمینان‌تری داشته باشید.

شکم گردی؛ کی از غذاهای خوشمزه می گذرد؟

ببینید که شهر رشت آن‌قدر غذاهایش لذیذ است که حتی یونسکو از آن‌طرف دنیا آمد و این شهر را به شهر خلاق خوراک‌شناسی می‌شناسد. این‌جا نوبتی هم که باشد، نوبت غذاهای گیلانی است. ما که می‌دانیم شما نمی‌توانید در برابر لذید بودن غذاهای شمالی به خصوص غذاهای شهر رشت حرفی بزنید.

البته سلیقه هر کسی می‌تواند فرق داشته باشد، اما فسنجان، میرزاقاسمی، مو تنجان، مرغ ترش، مرغ لاکو، کدو مسما، نازخاتون، سیرقلیه، اشبل وابیج، شویدپلو، ترش تره، کباب ترش، باقلاقاتق، واویشگا، سیرقلیه، ماهی دودی و آلو مسما که سلیقه نمی‌شناسد. این‌ها که چیزی نیست، فعلا همین را بدانید که تنوع غذایی در استان گیلان به ۱۷۰ نوع می‌رسد. نگران نباشید. هر ۱۷۰ عنوان را که نمی‌شود در یک مقاله چندخطی بیاوریم، منتها به چند غذا و سوغاتی خوراکی اشاره کردیم تا دست به نقد آب از لب و لوچه‌تان راه بیفتد.

روز سوم: سوغاتی و صنایع دستی؛ بیا این‌ور بازار

وقتی صنایع دستی شهر رشت را ببینید و سوغاتی‌های خوشمزه‌اش را نوش جان کنید، انگار دنیا را به شما داده‌اند. شاید بیشتر این خوراکی‌ها را سر سفره‌تان داشته باشید، اما زیتون پرورده پرملات، ماهی دودی، رب انار، رب آلوچه، دَرار را بعید می‌دانیم مزه کرده باشید که به نظر می‌رسد این‌طور است، امتحان کردن‌شان مزه زندگی‌تان را از این‌رو به آن‌رو می‌کنند.

اصلا ترشی‌های گیلانی را دیگر کجای دلمان بگذاریم؛ سیر ترشی را ببینید، یا آن ترشی هفت بیجار که هر کدام جشنواره‌ای از مزه‌ها را به ما هدیه می‌دهند. بد نیست از صنایع دستی رشت هم بگوییم که با آن حصیربافی‌ها، بامبوبافی‌ها، گلیم‌ها، مرواربافی، چموش‌دوزی و رشتی‌دوزی‌هایش نمی‌خواهند دست خالی از این شهر بارانی برویم.

رشته خوشکار؛ شیرینی روزگارتان

با چای می‌خورنش. رشته خوشکاری را می‌گوییم که با گردو، هل، دارچین و لایه‌ای از آرد سرخ می‌شود و شیرینی‌اش برای لحظه‌ای هم از کام‌تان نمی‌رود. با اینکه همیشه و همه جای بازار بزرگ رشت و خیلی جاهای دیگر استان گیلان پیدا می‌شود، اما بیشتر سر سفره ماه رمضان است که مزه می‌دهد.

زیتون؛ آن هم از نوع پرورده‌اش

اگر زیتون را بدون هیچ چاشنی می‌خورید، وقتش رسیده تا سفرتان را به شهر رشت شروع کنید و بروید به یکی از آن رستوران‌های معروف یا خانه های روستایی رشت تا ببینید که زیتون یعنی چی؛ آن هم زیتون پروده. مردمش همین زیتون‌های سبز تلخ و شور و ترش را با گردو و رب انار ترکیب می‌کنند که اگر کنار غذای‌تان بخورید، حظش را می‌برید.

ماهی؛ خودش یک بازار دارد

عطر و بوی بازار ماهی‌فروشان شهر رشت را نمی‌توانیم فراموش کنیم. شاید برای کسانی که از بوی ماهی متنفرند، عجیب باشد. اما راستش را می‌گوییم. ماهی‌های جنوب خوشمزگی خودشان را دارند و ماهی‌های شما هم لذیذ بودن خودشان. البته اشپل ماهی از آن خوراکی‌هایی است که اگر بدشانس باشید، تلخی‌اش زیر دندان‌تان می‌ماند و اگر خوشانس باشید، می‌بینید که بیشتر از ماهی خوشمز نباشد، کمتر هم نیست.

چای ایرانی؛ لب دوز و لب سوز و کمر باریک

چای لاهیجان که در آن اوج آسمان‌ها و بالای کوه‌های لاهیجان برداشت می‌شود، از آن چای‌های معروف ایرانی است که جای خودش را در رشت هم پیدا کرده. اصلا چای ایرانی که در شهر رشت می‌خورید را در کمتر جایی می‌توانید پیدا کنید. ما ایرانی‌ها که چای‌خور هستیم، طعم چای را باید خوب بفهمیم. اصلا چای باید لب‌دوز، لب‌سوز، کمر باریک و قند پهلو باشد.

دَرار؛ چاشنی ماست و خیار و گوجه سبز

یک مزه سبزی شوری دارد که به ماست، خیار و گوجه سبز می‌زنند تا مزه‌دار شود. البته بی‌را هم نیست. چون امتحانش کردیم.

رب انار؛ حتی از انار هم رب می گیرند

رب که در بیشتر غذاهای ما ایرانی‌ها جایگاه تمام نشدنی دارد، گیلانی‌ها آمده‌اند و ابتکاراتی به خرج دادند. یعنی گوجه را که کنار بگذاریم، از آلوچه و انار هم رب می‌گیرد؛ آن هم چه ربی. اصلا ببینید فسنجان خوش رنگ و پر روغنی که با رب انار محلی درست شود، چه کارها که نمی‌کند.

کی برویم رشت؟

اگر هوس هوای بارانی شمال و خنکای طبیعتش را کردید، کل فصل بهار و فصل پاییز به فصل‌های دلنشین‌تان برای سفرهای بعدی‌تان به شهر رشت تبدیل می‌شود. اما اگر دل‌تان هوای گرمی و شرجی آن‌جا کرده، تابستان را می‌توانید انتخاب کنید.

این‌جا از شهر رشت گفتیم. از غذاهای محلی تا سوغاتی‌های خوراکی‌اش گفتیم که حتی اگر از آن سخت‌پسندها هم باشید، باز چشم و دل‌تان می‌رود به سمت اینکه یکی از آن غذاهای معروفش را امتحان کنید. معماری‌های خانه روستایی رشت هم که سر جای خودشان را دارند.

برای سفر به رشت و یک اقامت به‌یادماندنی می‌توانید سراغ قسمت پینورست رشت سایت بروید. آن‌جا بهترین اقمتگاه‌های رشت را پیدا می‌کنید. پینورست به گلچین کردن معروف است. هر واحدی در پینورست باشد نشان‌دهنده این است که از یک لیست بازرسی سخت‌گیرانه موفق بیرون آمده و کار انتخاب اقامتگاه را راحت کرده.

ویلایاب...
ما را در سایت ویلایاب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی vilayab بازدید : 108 تاريخ : سه شنبه 12 مهر 1401 ساعت: 15:31